Hoppa till innehåll

SLÄPVAGNSDÄCK

Alltid prispressat!

Köp släpvagnsdäck och fälg – eller enbart däck. Välkommen att ta kontakt med oss för att få veta mer.

Jag byter även in dina gamla fälgar- Pris beroende på skick

I priset ingår alltid:

Fri leverans inom 026/0290-området.

 

Frågor och svar om släpvagnsdäck

Vanliga frågor och svar

Om dragbilens däck är dubbade, så behöver även släpvagnsdäcken vara det. Anledningen till detta är att släpvagnen måste kunna stanna lika fort som dragbilen. Om bilen inte har dubbade däck, så kan släpvagnsdäcken vara odubbade eller dubbade. 

Tilläggas bör att samma lagar gäller för släpvagnsdäck som personbilsdäck, det vill säga att vinterdäck ska vara på mellan 1 december och 31 mars. 

Det korta svaret är att det varierar. Vanligt är omkring 2,5-4,5  bar, men det beror främst på storleken på din släpvagn. Kontrollera vilket tryck som gäller just för dig. Är det för lågt eller för högt, leder det till att däcken slits onödigt snabbt. Är trycket väldigt avvikande kan det innebära trafikfara. 

Släpvagnar brukar inte användas lika ofta som personbilar av sina ägare. Det är dock fortfarande viktigt att titta till släpvagnsdäcken med jämna mellanrum, eftersom däckens kvalitet försämras även när vagnen bara står. När de inte är monterade bör de förvaras där det är mörkt, torrt och inte för varmt.